Ékszíjtárcsa

A PDF katalógus letöltéséhez, kérem kattintson a lenti linkekre.


Műszaki katalógus letöltése

Elõlap
Méretek
Elõfuratlan ékszíjtárcsák SPA
Elõfuratlan ékszíjtárcsák SPB
Elõfuratlan ékszíjtárcsák SPC
Elõfuratlan ékszíjtárcsák SPZ
Szorítóhüvellyel alkalmazható ékszíjtárcsák SPA
Szorítóhüvellyel alkalmazható ékszíjtárcsák SPB
Szorítóhüvellyel alkalmazható ékszíjtárcsák SPC
Szorítóhüvellyel alkalmazható ékszíjtárcsák SPZ
Szorítóhüvelyek
Hegesztõ agy szorítóhüvelyhez

Minőségi ékszíjtárcsákra van szüksége?

Nálunk minden bizonnyal megtalálja, amit keres!

Az ékszíjtárcsák számos területen igen hatékonyan és gazdaságosan alkalmazhatóak. Egyre növekvő népszerűségüket ennek és jó tulajdonságaiknak köszönhetik.

Az ékszíjtárcsák CNC eljárással készülnek, a legszigorúbb szabályok betartása mellett. Számos méretben és típusban is elérhetőek, így mindenki igényeit ki tudjuk elégíteni minőségi ékszíjtárcsáinkkal.

Az ékszíjtárcsáknak számos előnyük van, amely nélkülözhetetlenné teszi őket a gépiparban:

– Igen helytakarékos megoldások.
– Kiváló hatékonysággal végzik feladatukat.
– Más hajtásoktól eltérően sokkal kevésbé terhelik a csapágyakat, ami annak hosszabb élettartamát segíti elő.
– Rugalmas és igen halk működtetés közben.
– Képes megóvni a szíjat lecsúszás nélkül a különböző mechanikai sérülésektől.
– Nem igényel különleges karbantartást.

Kínálatunkban előfúratlan és szorítóhüvellyel alkalmazható ékszíjtárcsákat találhat. Cégünk nagy tapasztalattal és profi szakemberekkel állítja elő a kívánt ékszíjtárcsákat kis és nagy mennyiségben egyaránt.

Ha minőségi ékszíjtárcsákat szeretne, forduljon hozzánk!

Az ékszíjtárcsák előnyei

Az ékszíjtárcsák felhasználása ma már rendkívül széles körben elterjedt, hiszen előnyeinek köszönhetően nélkülözhetetlenné vált a gépipar számos területén. Az ékszíjtárcsa alkalmazásával megóvhatja a gép működése során a szíjakat mindenféle mechanikai sérülésektől, elhasználódástól, így az ékszíjak hosszabb életűek lesznek.

Az ékszíjtárcsák hatékonyságának köszönhetően az üzemi gépek akadálymentesen működhetnek, míg az ékszíjtárcsák nem foglalnak nagy helyet, felhasználásuk helytakarékos. A működtetés során nem okoz nagyobb gondokat, hiszen halk, szinte hangtalan és rugalmas. Az ékszíjtárcsák óvják a csapágyakat, melynek köszönhetően a gépek hosszabb élettartamot élnek meg, javíttatásuk és az alkatrészek cseréje kitolódik. Mind a gépiparban, mind az autógyártásban nagy előnyöket jelent az ékszíjtárcsák alkalmazása, használata, hogy gépeink hosszabb életűek maradhassanak és működésük költséghatékonyabb legyen.

Ha Ön is szeretne egy hatékony megoldást gépei óvására, az ékszíjak védelmére, válasszon egyedi gyártású ékszíjtárcsáink választékából! Kérje munkatársaink segítségét, kérdéseivel forduljon hozzánk!

Az ékszíjtárcsa elterjedése

Az ékszíjtárcsák népszerűségüket széleskörű felhasználásuknak köszönhetik. Számos területen alkalmazhatóak gond nélkül, hiszen temérdek típusát gyártják.

Az ékszíjtárcsa ékszíjból és szíjtárcsából épül fel, így csak párhuzamos erőátvitelre alkalmazható. Természetesen ékszíjtárcsából a szabványon kívül rengeteg kivitelezés található a piacon, ám az európai szabvány a leggyakoribb.

Az egyik legnépszerűbb fajta a kúpos-szorítós ékszíjtárcsa, más néven taper-lock. A szíjtárcsa ebben az esetben középen lyukas és két segédfurattal rendelkezik. A kúpos illesztőhüvellyel jön létre a kúpos kialakítás, mely a rögzítő furatoknak köszönhetően igen merev rögzítést kínál. A rögzítésmód nagy előnye, hogy gyorsan összeszerelhető, gazdaságos és időtakarékos.

Miért olyan elterjedt az ékszíjtárcsa?

  • Jó hatásfokkal lehet vele dolgozni
  • Kis helyet igényel
  • Kevésbé terheli a csapágyakat
  • A szíj túlterhelés esetén megcsúszhat, így a hajtás védve van a mechanikai károsodásoktól
  • Majdhogynem zajtalan

Amennyiben minőségi ékszíjtárcsát keres, a legjobb helyen jár! Tájékozódjon weboldalunkon, vagy kérje ajánlatunkat elérhetőségeinken!

Az ékszíjtárcsák típusairól

A munkájához nélkülözhetetlen a minőségi ékszíjtárcsa használata? Nem tud eligazodni a termék típusok között? Mi segítünk Önnek abban, hogy megtalálja az Ön számára a megfelelő alkatrészt, emellett még pár ékszíjtárcsa típust is bemutatunk Önnek.

Cégünk számára fontos a minőségi termékek forgalmazása, hogy Ön a legjobb eszközökkel tudja végezni a feladatát. Természetesen különböző munkákhoz különböző típusú ékszíjtárcsa ajánlott. A leggyakrabban a kúpos szorítóval ellátott ékszíjtárcsát használják, ennek az anyaga öntött vas. Nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan lehet vele szerelni.

Másik típusa az előfúrt ékszíjtárcsa, szintén öntöttvasból készül. Ez a típus csapággyal ellátva alkalmas akár belső szíjfeszítőnek is. Az előfúrt alumínium ékszíjtárcsa egyik legnagyobb előnye, hogy kicsi a tömege, így kisebb terhelés jut a kihajtó tengelyre.

Ne habozzon tovább, ha ékszíjtárcsára van szüksége! Böngésszen oldalunkon, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb terméket! Lépjen velünk kapcsolatba, és kollégáink készségesen segítenek Önnek!

A szabadonfutó ékszíjtárcsa működési elve

A mai nagyobb teljesítményű dízelautók generátorában szabadonfutó ékszíjtárcsa található. Feladata, hogy a belső égésű motorról, vagyis annak forgattyús tengelyének forgási egyenlőtlenségeiről lekapcsolja a generátort. Erre azért van szükség, mert az áramfejlesztő üzemben a generátornak van a legnagyobb tömegtehetetlenségi nyomatéka, így a generátor meghajtásához a tengely forgási egyenlőtlenségének csak a gyorsító összetevői kerülnek használtara.

Az ékszíjtárcsa lecsatolási funkciója több tényezőtől függ: a motor terhelésétől, a tömegtehetetlenségtől és a generátor terheltségétől. Az ékszíjtárcsa egy futótárcsából, egy kétszeresen csapágyazott szabadonfutó egységből, két tömítésből és egy belső gyűrűből áll. A futótárcsa külső részén egy, az ékbordás szíj használatához szükséges, úgynevezett Poly-V profil található. Mivel a külső és a belső gyűrű egymáshoz viszonyítva egyik irányban szabadon el tud fordulni, ebben az irányban nagy nyomatékok átvitele lehetséges.

Ne feledje: az ékszíjtárcsa meghibásodása esetén jelentős motorkárt okozhat az autóban!

Ha ékszíjtárcsára van szüksége, hívjon minket bizalommal! Kérje bátran szakértő munkatársaink segítségét!

Meghibásodott mosógépe éjszíjtárcsája? Így cserélheti le könnyedén!

Mivel manapság a mosógép alapvető része az életünknek, érthetően bosszankodunk, ha valami meghibásodik benne. Azonban ne essünk kétségbe, hanem próbáljuk inkább beazonosítani a probléma gyökerét! A mosógépnek rendkívül fontos részét képezi az ékszíjtárcsa, tehát ha az meghibásodik, a készülék biztos nem fog megfelelően működni. Az ékszíjtárcsa időnként cserére szorul, mert az évek során megnyúlhat, megsérülhet.

Cseréje viszont szerencsére nem bonyolult! Áramtalanítsuk a készüléket, és a vizet is zárjuk el. Forgassuk le a régi ékszíjat a tárcsáról, és tegyük rá az újat! Ne ijedjünk meg, ha nehezebben megy, mert ennek valószínűleg csak annyi az oka, hogy az új szíj még nincs megnyúlva, ezért rövidebb. Ezután végezzünk üresen egy próbamosást – ha nem tapasztalunk furcsa zajokat, jó munkát végeztünk.

Amennyiben minőségi ékszíjtárcsát keres, keressen minket megadott elérhetőségeinken, továbbá esetleges kérdéseivel is forduljon hozzánk bizalommal!