Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: „GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. képzési programja”

Szerződött támogatás összege: 4 349 242 Ft

Támogatás mértéke: 97.19 %

Projekt befejezési dátuma: 2019.07.04.

Projektazonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00868

Projekt leírás:

A GGK Gulyás Kft.-t 12 éve alapítottuk meg Pápán. Cégünk fő tevékenységi köre a Fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelme, ezen felül részt veszünk gépgyártásban is. Gépgyártás területén vállaljuk egyedi gépek, szállítópályák, anyagmozgató berendezések, hidegalakító és kivágó szerszámok tervezését és kivitelezését.

A cégünk hosszútávon csak akkor lehet sikeres -, illetve növelheti tovább a piaci pozícióját -, ha meglévő munkavállalóinkat tovább képezzük, hogy egy elhivatott csapat együtt dolgozva tudja megvalósítani a kitűzött célokat.

A rendelkezésre álló humánerőforrás képzettségi szintje a munkakörökhöz kapcsolódóan oszlik meg. Általánosságban elmondható, hogy szakmailag felkészült munkavállalókkal dolgozunk. Területenként vannak speciális kompetenciák, mint a számlázó-nyilvántartó program magas fokú ismerete vagy a 3D tervezőprogram használata a mérnököknél.

Szövegszerkesztési, illetve levelezési ismereteken túl a digitális kompetenciánkat is fejleszteni kívántuk. A fejlesztések során egy átfogó ECDL képzést valósítottunk meg, amely során minden képzésbe vont munkavállalónk digitális kompetenciáját szélesítettük, illetve a közös képzés során egy szintre hozhattuk a munkavállalókat ilyen téren.

A jövőben szükséges humánerőforrás fejlesztés során további tervező mérnököket kívánunk felvenni rövid és középtávon egyaránt.

Az IKT- használathoz kapcsolódott az ECDL base képzés. A szövegszerkesztésre és elektronikus levelezésre korlátozódó digitális kompetenciák kerültek kiszélesítésre a képzés során. A jelenlegi ilyen terű kompetenciák a fent említettek alapján meghaladják az IKER 1. és elérik az IKER 2. szintű képzési program alkalmazását. A képzésre befektetésként tekintettünk, amelyből elsősorban a munkavállalók, de közvetve a cég is profitált.

Az ECDL base képzés célja a résztvevők saját személyes általános digitális kompetenciáinak, továbbá egyéni hatékonyságuknak fejlődése volt. Megtanulták az adattípusok értelmezését, a hatékony adatbevitel technikákat, formázások, munkalapok, hivatkozások, képletek, függvények, adatok rendezését és szűrését, nyomtatási technikákat, diagramok és listák és kimutatások gyors készítését.

Mindezekkel nagyban meggyorsítottuk a mindennapi munkavégzést, így ide igyekeztünk minél több munkavállalót bevonni. A tanfolyam gyakorlatorientált volt, felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket nyújtott a képző, amelyek nagyban fejlesztették a munkavállalóink képességeit.

Megítélésünk szerint a képzéssel növekedett az alkalmazottak céghez való lojalitása. A képzés lebonyolításához szükséges alapfeltételeket a képző cég (Insedo Kft.) valamint a kijelölt szakmai megvalósító biztosította. A képzés lefolytatásához szükséges tárgyi eszközök a székhelyen rendelkezésre álltak. A képzési terv eredményességének mérése a felmérések eredményeinek összevetésével valósult meg.

GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. képzési programja